Underground music festival 2020

UNDERGOUND MUSIC FESTIVAL FLYTTAS till senare datum pga orsaker från Covid19. Betalda biljetter kommer att återbetalas inom 3-15 dagar då vi i dagsläget inte har något nytt datum för festivalen. Det är med stor sorg som vi ställer in och vi kämpade in i det sista för att festivalen skull bli verklighet. Hundratals ideella timmar är nedlagda och våra fantastiska artisterna har repeterat i flera veckor i det som skulle bli Äventyrsgruvans största musikevent.

Det är en märklig tid vi lever i just nu och vi ger inte upp helt. Det som vi försöker lösa just nu är live steaming av delar från det som skulle ha visats live på scenen 80m ner under marken och en halv kilometer in i berget. Det blir inte en hel festival men förhoppningsvis ska vi kunna leverera lite av eventet till er där ute. Det vi jobbar på är 1km fiber fram till scenen och diverse nätverksutrusting/kameror för att få det att fungera. 

Vi återkommer med information om eventuell live streaming samt ett nytt datum för UNDERGOUND MUSIC FESTIVAL 2020.

 

Under fyra dagar ger vi konserter av olika artister med blandade musikstilar och sceniska uttryck på en av världens mäktigaste scen. Festivalens värd är Sanjin Kljucanin som bland annat gjort 6 säsonger av programmet THOR radio och THOR tv.

Torsdagen den 30 juli kommer Kishti Tomita tillsammans med Linda Lampenius att fylla Äventyrsgruvas stora sal och gångar med toner bortom akustikens gränser. Gruvans speciella karaktär skapar en helt egen akustik och ger ett annorlunda perspektiv. Kishti har även bjudit in förra årets vinnare av idol Tusse som tillsammans med tjejerna framför sina talanger. Linda Lampenius är en violinist som tillbringar mer tid på internationella scener än här hemma och därför har vi på grund av rådande läge fått möjligheten att höra henne här i gruvan.

Fredagen den 31 juli är en riktig klassiker på plats. Himlen är oskyldigt blå, en hyllning till Ted Gärdestad av Johan Eriksson. Han har även med sig sin följeslagare ”Boppen” som är en välkänd och etablerad musiker i fjällvärldens dalgångar och sommarens välfyllda parker.

Lördagen den 1 Augusti är Sanjin kvällens huvudartist. hans publik finns till stor del i Europa, USA, Asien, Latin Amerika med mera. Han har samarbetat med många stora internationella namn som Major Lazer, Dylan Francis, Axwell/Ingrosso, Garmiani och Salvatore Ganacci för att nämna några. Hans musik och medverkan är ofta mer känd än honom själv. Som tillexempel i filmen ”Fast and furious 8”. Sanjin gästas av Kodie som bland annat gjort ”Wrong Side Of The Tracks” och är aktuell med en ny EP. Med egen DJ (Lay Zee) presenteras helt nytt och gammalt material som producerats i studio under vårens begränsade möjligheter att arbeta på klubbar och bilda publikhav. En blandad show av flera olika musik stilar kan väntas!

Söndag den 2 Augusti kommer en person som längtat länge efter att få möta sin publik. Malena Ernman framför publikfavoriter från både musikal och Händel. Hon har med sig Svenskastråkkvintetten och Mats Bergström på gitarr. Musiker från både operan och radions symfoniorkester. Att möjliggöra detta musikaliska möte i gruvans speciella miljö är långt mer än vad vi vågat drömma om i synnerhet med tanke på denna begränsningens tid.

 

Publikinsläpp varje dag klockan 16.00 och 19:00, endast förköpta biljetter

Just nu arbetar artisterna och musikerna med att färdigställa sina program. Följ våra uppdateringar och skaffa dina platser innan dom tar slut.

#TrevligtFolk