fbpx

Vår personal

DANIEL

Verksamhetschef och guide

Daniel gick ner i gruvan första gången 1998 och har sedan dess varit mycket verksam vid utvecklandet av det vi idag kallar äventyrsgruvan. Har under många år arbetat med höga höjder och andra typer av säkerhetsarbeten. Aktiv inom grottforskning, grottdykning och fotografering. Gillar allt inom friluftsliv och är inte rädd för att kämpa och slita för att genomföra en galen ide. Bor i Borlänge med fru och barn. Favoritaktivitet i gruvan är utforskning och linbana.

MARCIN

Verksamhetsansvarig för dykningen

Marcin kommer ursprungligen från Polen. Har bott och jobbat i Sverige sedan 1999 och är nu boende i Stockholm tillsammans med sambo och två katter. Han började dyka 2006 och sedan 2010 är det grottdykning och gruvdykning som har blivit hans största intresse. Har varit aktiv i gruvan sedan 2011. Det som lockade honom till Tuna Hästberg var dykningen, gemenskapen, utvecklingsmöjligheterna och engagemanget från alla som är inblandade i Äventyrsgruvan. Målet med jobbet som ansvarig för dykverksamheten är att skapa en säker, spännande och utvecklande plats både för alla som kommer till oss på besök och för dem som är inblandade i dykverksamheten.

MATS

Ordförande

Här kommen från byn och med både far och farfar som arbetade i gruvan besitter Mats stor kunskap och intresse för gruvans och byns fortlevnad. Favoritaktivitet är gruvhistoria och events.

MATTIAS

Guideansvarig och guide

Mångssysslare som på senare år “nerdat” ner sig helt i ödegruvornas förtrollande värld. Har oftast campingutrustning och repsäck redo i bilen ifall han hittar hål i marken. Favoritaktivitet i gruvan är utforskning och events.

ROBIN

Guide

Vad inger mer förtroende när ni ska ner på riktigt äventyr än en sjukvårdande militär. Ordning och reda, säkerhet först och alltid taggad på nya utmaningar och äventyr i gruvan. Favoritaktivitet i gruvan är Deluxeturer och events.

MICKE

Guide

Datanerd som bytt inriktning och nerdat ner sig helt i gruvan. Entusiastik som få att dela med sig av alla spännande föremål arbetarna lämnat att berätta en historia om deras öden. Favoritaktivitet i gruvan är utforskning med viss förkärlek till gamla stegar.

KATTA

Guide

Den guide som varit med oss längst och fått se gruvan utvecklas. Kunnig som få och inger alltid ett betryggande lugn i alla situationer. När hon inte berättar om gruvhistoria kan man hitta henne i dressyrsadeln.

CURLIE

Guide

Skönt avslappnad snickarkille vars största glädje är att vara en del av gästernas äventyr. När han inte drar rövarhistorier i gruvan kan man hitta Curlie hängande i klätterhallen med nya leder på gång.

RICKARD

Guide

Rickard är en inbiten gruvnörd med stort intresse för svenskt bergsbruk. Han ägnar i stort all vardaglig fritid åt att förkovra sig i litteratur om gruvor och gruvdrift samt åt utforskandet av spännande och intressanta gruvor, såväl torra som vattenfyllda, både ovan och under jord. Deltar aktivt i flera gruvrelaterade projekt runt om i Sverige och i Tuna Hästberg hjälper han främst till som guide och dykansvarig, samt med utbildning av nya guider. Rickard jobbar för närvarande på en skrift om driften i Tuna Hästbergs gruva. Han bor i Ludvika med fru och två katter.