Gruvdykning

HAR DU DYKCERTIFIKAT? TESTA GRUVDYKNING!

I samarbete med Dykmagasinet i Karlstad erbjuder Äventyrsgruvan dykning tillsammans med en guide från Dykmagasinet i de delar som har öppet vatten, dvs ej under tak. Man dyker i ca en timme åt gången i områden som är upplysta vilket ger en fantastisk upplevese av att man svävar fritt i gruvans brytrum. Alla som har dykcertifikat, oavsett nivå, är välkommna!

Dykutrustningen fraktas ned i gruvan på den befintliga räls som finns kvar från gruvdriften. Därefter går man ca 300 m till dykplatsen där ombyte sker. Efter dykningen slappnar vi av med kaffe och tilltugg i värmerummet medan flaskorna fylls.

För mer information kontakta Dykmagasinet i Karlstad:
www.dykmagasinet.se
054-186990

Klädselråd

HAR DU UTBILDNING I OVERHEAD DYKNING (GROTTA ELLER GRUVA)?

Upplev svensk gruvdykning när den är som bäst! Om du har full cave, intro to cave eller mine diver-utbildning är du välkommen att dyka i Äventyrsgruvans ortsystem. Vi har en tillrättalagd dykplats för teknisk dykning med faciliteter såsom värmerum, plats där man kan byta om, dykplattform och kompressor/flaskbank med luft, nitrox, trimix och argon. Det finns mer än 7 kilometer lina permanent installerad i gruvan och dykning finns för alla erfarenhetsnivåer; oavsett om du är en erfaren grottdykare eller precis har börjat med det. Man kan se gamla byggnader, stegar, dörrar, gruvvagnar - allt är perfekt bevarat i den syrefattiga miljön. Det går att dyka året runt och sikten är alltid över 30 meter!

Om du är intresserad av att dyka i gruvan och vill ha mer information så kan du maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs först våra regler för dykning i Tuna Hästberg

Länk till dyk-siten

 

Klädselråd

 

 

Överordnad kategori: ROOT
Back to Top