Vår personal

 Vill du också jobba här?

 

DANIEL

Verksamhetschef och guide

Daniel gick ner i gruvan första gången 1998 och har sedan dess varit mycket verksam vid utvecklandet av det vi idag kallar äventyrsgruvan. Har under många år arbetat med höga höjder och andra typer av säkerhetsarbeten. Aktiv inom grottforskning, grottdykning och fotografering. Gillar allt inom friluftsliv och är inte rädd för att kämpa och slita för att genomföra en galen ide. Bor i Borlänge med fru och barn. Favoritaktivitet i gruvan är utforskning och linbana.

 

 

MARCIN

Ansvarig för dykningen

Marcin kommer ursprungligen från Polen. Har bott och jobbat i Sverige sedan 1999 och är nu boende i Stockholm tillsammans med sambo och hund. Han började dyka 2006 och sedan 2010 är det grottdykning och gruvdykning som har blivit hans största intresse. Har varit aktiv i gruvan sedan 2011. Det som lockade honom till Tuna Hästberg var dykningen, gemenskapen, utvecklingsmöjligheterna och engagemanget från alla som är inblandade i Äventyrsgruvan. Målet med jobbet som ansvarig för dykverksamheten är att skapa en säker, spännande och utvecklande plats både för alla som kommer till oss på besök och för dem som är inblandade i dykverksamheten. 

   

RICKARD

Guide

Rickard är en inbiten gruvnörd med stort intresse för svenskt bergsbruk. Han ägnar i stort all vardaglig fritid åt att förkovra sig i litteratur om gruvor och gruvdrift samt åt utforskandet av spännande och intressanta gruvor, såväl torra som vattenfyllda, både ovan och under jord. Deltar aktivt i flera gruvrelaterade projekt runt om i Sverige och i Tuna Hästberg hjälper han främst till som guide och dykansvarig, samt med utbildning av nya guider. Rickard jobbar för närvarande på en skrift om driften i Tuna Hästbergs gruva. Han bor i Ludvika med fru och två katter.

 

   

MARK

Säkerhetsansvarig och guide

Mark är engelsman och har varit en grott- och gruv- forskare i över 30 år. Han har deltagit i många internationella underjordiska expeditioner. Han har också över 20 års erfarenhet av grottdykning. Han är viceordförande i Sveriges Speleologförbund (rikstäckande förbund för all underjordiska aktiviteter i Sverige) och ansvarar också för utbildningsfrågor i förbundet. Mark håller kurser i grottforskning, grottklättring, grotträddning och grottdykning. Till vardags är han professor i datateknik vid Högskolan Dalarna. Han har tre barn och i vintertid är alpin skidtränare.

   

MATS

Ordförande och Guide

Mats är född och uppvuxen i Tuna-Hästberg. Hans farfars far, farfar och far har arbetat i gruvan
då den var i drift. Mats bor ett stenkast från gruvan på en släktgård. Arbetar som IT-Chef på Borlänge
Energi och är ordförande i Äventyrsgruvan. Mats är också aktiv i hembygdsföreningen i
Tuna-Hästberg. 

 

 
 

ANNA

Guide

Anna kommer ursprungligen från Stockholm men bor nu i Svärdsjö utanför Falun och har - som flera av de andra guiderna - två katter. Hon utbildar sig för närvarande till hovslagare och tillbringar även en stor del av fritiden med hästar. Annars blir det gärna en tur i kajaken eller på turskidorna – alltid med mat eller fika med. Favorit i gruvan är all historia och samtalet med besökare.

 

 
 

"ROBINSON" MELISSA

Guide

Jag är i grunden en dalkulla uppvuxen i skogen med naturens stillhet utanför dörren. När jag var yngre siktade jag på att bli brandman eller polis, men drogs även åt det estetiska hållet då jag under några år engagerade mig i skådespel och dans. Några år senare slog resfebern till och sedan  dess har min nyfikenhet, äventyrslust och kärlek till allt vad moder natur skapat, fört mig runt om i världen på en oförglömlig resa med både toppar och dalar.  Efter 7 år utomlands bestämde jag mig för att flytta hem. Nästa äventyr blev utbildningen YH-Fjäll och Äventyrsledare. Mina dagar består nu av fjällvandringar, bergsbestigningar, forsränning, klättring, företagande, naturturism, gruväventyr, säkerhet och räddningsarbete. Medverkar i Robinson 2015.

 

BJÖRN

Guide

Ofta kallad Gruvtroll. Sysslar med utforskning och fotografering av platser som är lämnade av människan, främst gamla gruvor. Tycker om att resa, samla intryck och upplevelser. Bor på pappret i Falun men tillbringar stora delar av året i bilen eller tältet i jakten på nya gruvor.

 

 

 

   

 

Vill du också jobba här?

Överordnad kategori: ROOT
Back to Top