Gruvdykning

Söker du efter dyk-gruvor i Sverige?

Vi erbjuder gruvdykning med en guide i de delar som har öppet vatten. Det är möjligt att dyka i ungefär en timme åt gången i belysningsområden som ger en fantastisk upplevelse av att falla fritt i gruvsalarna.

Dykare med minst Padi Advanced Water Diver-nivå eller motsvarande är välkomna! Dykutrustningen transporteras ner i gruvan på den befintliga järnvägen från den tid då gruvan fortfarande var i drift. Efter transport är det ca 300 m till dykplatsen. Efter dyket slappnar vi av med kaffe och snacks i uppvärmningsrummet medan flaskorna fylls.

Kontakta oss för mer info på diving@aventyrsgruvan.se

Bästa gruvdykningen

Har du utbildning i overhead-dykning? Upplev svensk gruvdykning när den är som bäst! Om du har full cave, intro to cave eller mine diver-utbildning är du välkommen att dyka i Äventyrsgruvans ortsystem. Vi har en komplett dykplats för teknisk dykning med faciliteter såsom värmerum, plats där man kan byta om, dykplattform och kompressor/flaskbank med luft, nitrox, trimix och argon.

Det finns mer än 7 kilometer lina permanent installerad i gruvan och dykning finns för alla erfarenhetsnivåer, oavsett om du är en erfaren grottdykare eller precis har börjat med det. Man kan se gamla byggnader, stegar, dörrar, gruvvagnar – allt är perfekt bevarat i den syrefattiga miljön. Det går att dyka året runt och sikten är alltid över 30 meter!

Om du är intresserad av Tuna Hästberg gruva dyk och vill ha mer information så besöker du https://diving.aventyrsgruvan.se/

eller maila: diving@aventyrsgruvan.se.

när

Året runt

Antal

1-16 dykare

pris

Från 500kr/dykdag

krav

Minimum Advance Open Water certifikat eller motsvarande samt 10 dyk det senaste året.

Scroll to Top