Äventyret du inte kan missa
80 meter under jord!

Hem » Bastun

Om Gruvfruns basturitual

Upplev världens mäktigaste bastu genom den unika gruvfruns basturitual, framtagen som en hyllning till hennes väsen som spelat en stor roll i historien. Följ med på en guidad bastuupplevelse där Sauna by Elin, med sin mystik och kunskap kommer få dig att glömma tid och rum för en stund.

 

Gruvfrun har sedan urminnes tider observerat det liv som varit i gruvan. Sägnen säger att gruvfrun vakade över gruvans orter och kunde varna för kommande faror eller visa var de stora fyndigheterna fanns. Dagens fyndigheter är inte längre malmen i berget, rikedomen finns numera i gruvans äventyrsupplevelser där gruvfruns basturitual är den senaste av fyndigheterna. En episk kontrast till livet ovan jord!  Dina sinnen kommer färdas från värme till svalka, från mjukt till hårt, manligt till kvinnligt på samma gång som endorfinet flödar i kroppen. Känn historien i bergets väggar samtidigt som du undrar hur du någonsin ska kunna bada vanlig bastu igen!

Bokningsförfrågningar eller andra frågor skickas till: info@aventyrsgruvan.se

Vad ingår

2 timmars avkopplande bastuhäng långt ifrån mobilens notiser
Lavduk
Alkoholfri dryck
En lokal ost- och charkbricka
Flera härliga dopp i gruvans kristallklara vatten
Unikt fototillfälle

Ta med

Egna badkläder
Handduk

Pris

Öppningserbjudande gäller 11 oktober- 22 december 2022.

12500 kr /bastusittning.
Priset gäller för 1-10 personer för privata grupper. Kan bokas upp till 16 pers, tillägg 1250 kr/person.

Gruvtur tillkommer med 795kr/person eller den mera utmanande Äventyrsturen för 995kr/person

Prisexempel

En grupp på 12 personer betalar 12500kr + 2x 1250 för basturitualen samt 12x 795 för guidad gruvtur till och från bastun. Totalt 24540kr ink moms

Viktigt!

Äventyrsgruvan är en otillgänglig plats som kräver ett friskt hjärta. Är du osäker eller ev gravid, börja hellre med att boka någon av Sauna by Elins ritualer ovan jord istället!

Hur kommer jag dit?

Ta dig ner i Äventyrsgruvan genom en gruvtur där man vandrar och klättrar på stabila stegar för att komma ner till 80m djup. När du är på plats kommer Sauna by Elin möta upp din grupp för att ge den grundläggande informationen. Därefter byter ni om i skenet av gamla gruvlampor. Sauna by Elin tar er igenom Gruvfruns basturitual som kommer innehålla olika inslag som stimulerar och förstärker dina sinnen. Innan ritualen är slut har du även fyllt på med lite gott i magen och gör dig redo för det fortsatta äventyret ut från gruvan.

Bra att veta

Bokningsförfrågningar eller andra frågor skickas till info@aventyrsgruvan.se

Scroll to Top